fbpx
 

Faq

Pyetje/Përgjigje

Sipas Sistemit te Ri te Fiskalizimit, duhet te perdor Kase Fiskale apo Program Fiskal?

Ju mund te perdorni Kase Fiskale ose Program Fiskal sipas natyres se biznesit tuaj. Mjafton Kasa Fiskale/ Programi Fiskal te jene te Certifikuara nga DPT / AKSHI si te pershtatshme per Sistemin e Ri te Fiskalizimit

N.q.s bej sot azhornimin e Kases Fiskale sipas Sistemit te Ri te Fiskalizimit, kontrollin e mirembajtjes kur e kam?

Kontrolli periodik i Kases Fiskale behet pas nje viti nga data kur kryeni azhornimin e Kases sipas Sistemit te Ri te Fiskalizimit

Mund te kaloj nga nje nivel Programi Fiskal Software ne tjetrin (nga START ne ADVANCED ne PRO)? Cfare kosto shtese kam?

Po, mund te kalohet nga nje nivel Programi Fiskal Software ne tjetrin. Kosto eshte diferenca e vleres se programit qe keni aktualisht me ate me te avancuar

Ku pajisjem me Certifikaten Elektronike per Fiskalizimin?

Te gjithe tatimpaguesit, qe do te jene perdorues te Sistemit te Fiskalizimit, qe ne zbatim te detyrimit ligjor qe rrjedh nga Ligji 87/2019 “Per Faturen dhe Sistemin e monitorimit te qarkullimit”, i ndryshuar, duhet te aplikojne per t’u pajisur me Certifikaten Elektronike, brenda afateve kohore.
Aplikimi behet permes portalit e-Albania

Cfare behet me Kasat Fiskale sipas Sistemit te Ri te Fiskalizimit?

Bazuar ne ligjin e Ri te Fiskalizimit, Nr. 87/2019, cdo kupon apo fature tatimore do te transmetohet ne kohe reale tek Drejtoria e Tatimeve. Si rrjedhoje, Kasat Fiskale qe jane aktualisht ne perdorim duhet te pershtaten me kerkesat e ketij Ligji.
IVA Elektronik, ne perputhje me Ligjin e Ri te Fiskalizimit, ka certifikuar 5 Kasa Fiskale dhe 2 Programe Fiskale Software.
Nese jeni duke perdorur aktualisht nje prej Kasave Fiskale te Kompanise tone, mund te drejtoheni prane zyrave tona ti azhornoni (me kosto minimale) sipas Fiskalizimit te Ri.

Nga cfare cmimi nisin Programet Fiskale Software?

IVA Elektronik ka certifikuar, prane DPT / AKSHI, dy Programe Fiskale Software. Restobar+ dhe IVAPOS jane dy programet tona Software Fiskale te cilat kane nga tre versione secila (STARTER, ADVANCED, PRO).
Programet Fiskale Software te IVA Elektronik nisin nga 60€.
Duke na vizituar prane zyrave tona mund te shikoni nje demostrim ‘live’ te programeve dhe te vendosni per versionin me te pershtatshem per biznesin tuaj.

Jam biznes i ri - cfare me duhet per Sistemin e Ri te Fiskalizimit: Kase Fiskale apo Program Fiskal?

Kjo varet nga natyra e biznesit tuaj (nese jeni biznes i madh apo i vogel, nese keni tranzaksione ‘me banke’ apo me ‘para ne dore’. Vizitoni IVA Elektronik dhe zgjidhni ose Kase Fiskale (nje pajisje qe i perfshine te gjitha) ose Program Fiskal (aplikacion modern qe instalohet ne cdo pajisje elektronike qe dispononi).
Na thoni cfare biznesi keni, t’ju japim zgjidhjen e duhur per ju!

A do te perdoren me Kasat Fiskale?

Po. Kasat Fiskale do te vazhdojne te perdoren. Por, me Ligjin e Ri te Fiskalizimit, ju mund te zgjidhni te perdorni Kase Fiskale ose Program Fiskal.
IVA Elektronik i ofron te dyja zgjidhjet. Kemi certifikuar 5 Kasa Fiskale dhe 2 Programe Fiskale Software

Cfare cmimi kane Kasat Fiskale sipas Fiskalizimit te Ri?

Kasat Fiskale sipas Fiskalizimit te ri nisin prej 279€.

Jam biznes sezonal dhe kam luhatje te shpeshta te internetit. Si do te printoj e-Faturat e mia?

Mos u shqetesoni! Programi Fiskal RESTOBAR+ ju lejon te printoni ‘ME’ ose ‘PA’ Internet.

Cfare marr falas me blerjen e nje prej Programeve Fiskale Software (RESTOBAR+ ose IVAPOS)

Duke blere Programet tona Fiskale Software ju perfitoni Mirembajtjen Vjetore FALAS (per vitin e pare).

Biznesi im eshte BAR/Restorant cfare Programi Fiskal te blej?

Nese biznesi juaj eshte BAR/Restorant, deshironi te perdorni pajisje elektronike te ndryshme, doni te kontrolloni biznesin tuaj ne kohe reale dhe doni te beni e-Fatura, zgjidhja eshte Programi Fiskal Software RESTOBAR+.
RESTOBAR+ eshte Program Fiskal i certifikuar nga DPT/AKSHI qe ju jep menaxhim te plote te Bar-it apo Restorantit tuaj nga cdo pajisje elektronike qe preferoni te perdorni.

Ku mund te gjejme IVA Elektronik?

Kompania IVA Elektronik ka zyra qendrore ne Tirane. Nderkohe jemi te shtrire me zyra perfaqesie dhe Distributore ne te gjithe territorin e Shqiperise. Per me teper informacion vizitoni: https://ivaelektronik.com/kontakt/

Deshiroj te behem distributor per Kasat Fiskale dhe Programet Fiskale IVA Elektronik, si te veproj?

Jeni te lutur te kontaktoni me e-mail ne adresen: [email protected] dhe do ju shpjegojme te gjithe procesin.

Programet Fiskale qe kam pare ne treg nuk printojne e-Fatura kur s'ka Internet. Po me Programet IVA Elektronik si eshte puna?

IVAPOS dhe RESTOBAR+ jane te vetmet Programe Fiskale Software ne treg qe ju lejojne te printoni fatura ‘ME’ ose ‘PA’ Internet. Mos ja lini ne dore punen tuaj Internetit por beni zgjedhjen e zgjuar – IVAPOS ose RESTOBAR+

Kush jane oraret tuaja te punes?

Ne jemi ne sherbimin tuaj nga ora 08:30-16:00 (Hene-Premte) dhe 08:30 – 13:00 (Shtune).

Keni pozicione vakante aktualisht?

Po. Nese je i apasionuar i elektronikes dhe programimit, apliko tani: https://ivaelektronik.com/burimet-njerezore/

Cfare duhet te kem me vete per te bere azhornimin e kases fiskale sipas Sistemit te Ri te Fiskalizimit?

Duhet te keni me vete: Certifikaten Elektronike (ose Nr e aplikimit), Kodet e Operatoreve, Njesine e Biznesit, Kasen Fiskale aktuale qe doni te azhornoni dhe Librin e Kases

Ne programet Fiskale IVAPOS dhe RESTOBAR+ behen fatura ne valute?

Po, behen fatura ne Leke dhe Valute (ne varesi te nevojave te klienteve tuaj).

Si behet mbyllja mujore e Kases Fiskale?
Per te kryer mbylljen mujore te Kases Fiskale zbatoni keto komanda:
[OFF] [2][3][0] [Total] [1] [STL] (Dt.e fillimit) [X] (Dt.e mbarimit) [PLU] ose [VD]
PLU – raport i shkurtuar
VD – raport i detajuar
Si behet Raporti Mujor per Kasat Fiskale DP25/MP55B/MP55L/WP25/WP50?

Raporti Mujor per Kasat Fiskale  DP25/MP55B/MP55L behet ne kete menyre: 

Kur ne ekran eshte afishuar data & ora shtypet: [TL] -[%+] (shtate here)- [TL]-[%+] (pese here)-[TL]- [TL] (DATA E FILLIMIT –vendoset dt,ora e fillimit)- [TL](DATA MBARIMIT -vendoset dt.ora e mbarimit) –[TL ]
C – i detajuar
TL – i shkurtuar

Raporti Mujor per Kasat Fiskale WP25/WP50 behet ne kete menyre: [ 2 ] [ 3 ] [ 0 ] [ TOTAL ] [ 3 ] [ 1 ] [ Nga;ddmmvvvvhhmm ] [ TOTAL ] [ Deri: DDMMVVVV HHMM ] [ TOTAL ] [ C ] OSE [ TL ]
C – i detajuar
TL – i shkurtuar

Si veprohet per çregjistrimin e Kases Fiskale?

Plotesoni ‘Formulari 03’ qe gjendet ne faqen e DPT. Me pas dergohet me poste ne Sektorin e Kasave tek DPT.

Behet pershtatja e Kasave Fiskale te vjetra me Sistemin e Ri te Fiskalizimit?

Nga Nentor 2021 nuk mund te behet. Por, ofrohet nje Kase e re e fiskalizuar me çmim preferencial.

Ne momentin qe I bej kompjuterit formatim, cfare duhet te bej me Programin Fiskal qe kam te instaluar?

Duhet njoftuar IVA Elektronik dhe asistenca teknike do bej ruajtjen e te dhenave te Programit Fiskal te instaluar ne kompjuterin tuaj.

Si veproj qe fatura e pergatitur ne programin IVAPOS t'i shfaqet Klientit ne sistemin e tij?

Duhet qe pervec opsionit “Banke” te perzgjidhet dhe opsioni “e-Fature”.

Si veproj kur ne faturen e prere ne Programin Fiskal ka gabime?

Anullohet kjo fature dhe pergatitet fature e re me te dhenat e sakta. Nuk mund te behet modifikimi i fatures me gabime.

A eshte e detyrueshme mbyllja ditore ne kase?

Jo, mbyllja vjetore nuk eshte e detyrueshme.

Cfare duhet te bej kur certifikata elektronike skadon para dates se fiskalizimit (kam Kase ose Program Fiskal?

Ky proces kryhet me pagese 500 Leke/muaj. Per me shume informacion kontaktoni IVA Elektronik 04 2220356.

Si behet hapja e Kasave Fiskale me sistemin e ri?

Nga menu kryesore shtypim 1 (vendos password) 1 TOTAL.

Si duhet te veproj kur kam fatura te pafiskalizuara ne Kase?

Nga menu kryesore ndjekim komanden ‘dergo me force’ : 5 TOTAL  TOTAL  TOTAL

Si mund te bej mbylljen vjetore ne kase? Per kasat e fiskalizuara sipas Sistemit te Ri te Fiskalizimit

Per periudhen nga fillimi i punes – ne momentin e fiskalizimit te kases, duhet te paraqiteni prane IVA Elektronik per ta nxjerre si informacion.
Per periudhen nga momenti i fiskalizimit – aktualisht duhet te ndiqet instruksioni: ON – 230 – TOTAL – 31 – DATA E FILLIMIT – TOTAL – DATA E MBARIMIT – TOTAL – TOTAL

Ku ndryshojne ndermjet tyre opsioni Fature dhe e-Fature ne programin IVAPOS?

Opsioni Fature sherben per te gjitha llojet e faturave me banke ose Cash, ndersa e-Fature sherben vetem per fatura me NIPT dhe pagesa do te behet me ane te bankes.

Ku mund te shohim nese nje fature na eshte pranuar apo na eshte refuzuar?

Shkojme te Furnizimet – Raporte Furnizimi – eFaturat e blerjeve – zgjedhim daten – zgjedhim statusin e fatures qe kerkojme te gjejme dhe me pas i japim Filtro.

Si mund te anullojme nje fature ne programin IVAPOS?

Shkojme te Shitjet – Raporte Shitjesh – Lista e faturave – selekton mbi faturen qe do te anullosh dhe me pas i jep Anullo Fature qe gjendet ne fund te faqes ne te djathte.

Si mund te shtojme nje llogari bankare ne program?

Shkojme te Kompania – zgjedhim Llogari Bankare – Llogari e re – plotesojme te dhenat e llogarise bankare qe po hapim dhe me pas i japim Ruaj.